Hírek

Megnyílt a 2022-es Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

2022.10.12.

Tegnap elstartolt a fesztivál! Teltházzal nyitottuk meg az eseményt. Az ünnepi megnyitón fellépett a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, beszédet mondott Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Richly Gábor a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, a sort Demeter Éva, fesztiváligazgató zárta.

Tegnap elstartolt a fesztivál!

Kiosztottuk a szignálfilm-pályázatunk díjait is, amelyeket egy három tagú zsűri értékelt, melynek tagjai M. Tóth Éva animációsfilm rendező, egyetemi docens, Mikulás Ferenc animációs rendezőt, a Kecskemétfilm vezetője, valamint M. Tóth Géza, animációsfilm rendező voltak. A pénzdíjakat Demeter István a Tisza Mozi Kft ügyvezetője adja át.

A zsűri döntése alapján harmadik helyezést ért el Garay Marcell szignálfilmje, amelyben a zsűri értékelése szerint „Alexander Trauner mint csetlő-botló rajzfilmfigura, szellemes, karakteres, kreatív.” A díj értéke 70 ezer Ft.

Demeter Éva és Garay Marcell

Második helyezést ért el Pencz Patrik, a Jellyfish c. szignálfilmje, ami megmutatja, hogy az igazi művészet egy lebegő állapot. A kisfilm 100 ezer Ft díjazásban részesül.

Demeter Éva és Pencz Patrik

Első helyezést ért el Svarcz Enikő. Filmjének grafikai világa vagány, friss, tempója lendületes, fogva tartja a nézőt - minden szempontból igazi szignálfilm, ami remekül működik a televíziós sugárzásban is. A díj értéke 130 ezer forint.

Svarcz Enikő és Demeter Éva

Képgaléria

Legújabb hírek

Katalógus

Programfüzet