Szignálfilm pályázat

Az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál pályázatot hirdet a fesztivál szignálfilmjének elkészítésére

Nyolcadik éve hirdetjük meg szignálfilmes pályázati kiírásunkat a magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai és egyetemi hallgatóknak a fesztivál népszerűsítésére. A beérkezett alkotásokat Ulrich Gábor, M Tóth Éva Balázs-Béla díjas animációs filmrendezők, Kiss Melinda a Budapesti Metropolitan Egyetem, Média- és Mozgókép Művészeti Intézet tanára és Fülöp József, a Moholyi-Nagy Művészeti Egyetem rektora értékeli. Minden beérkezett alkotás a fesztiválon levetítésre kerül, a díjazott filmek alkotóit a szervezők vendégül látják a rendezvény ideje alatt.

A résztvevők köre

Bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató. Egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várjuk.

Tartalmi szempontok

Illeszkedjen a rendezvény jellegéhez (lsd. lentebb).

Szerepeljen benne a következő szöveg:

 • Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál

 • 2022. október 11-16.

A szolnoki filmfesztivál rövid története

Szolnokon 1969 óta vannak képzőművészeti filmfesztiválok. 1988 óta a Tisza Mozi rendezi ezeket az eseményeket, melyek 200 óta nemzetköziek. A nemzetközi filmes esemény 2018 októberében teljesen megújítva, a világhírű magyar születésű képzőművész és Oscar-díjas díszlettervező szellemében Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál néven újult meg és kiegészült egy 10 filmből álló nagyjátékfilmes kategóriával, ahova a szervezők olyan egészestés filmeket hívnak meg, amelyeknél meghatározó a film látványvilága. A programban a hagyományoknak megfelelően páros évben képzőművészeti, páratlan évben pedig a tudományos filmek versenye is helyt kap. A fesztivál programját koncertek, kiállítások, szakmai tanácskozások, valamint hazai és nemzetközi filmes szakemberek által tartott mesterkurzusok színesítik. A fesztivál közönsége több mint hét hazai és két külföldi egyetem/főiskola hallgatóiból, valamint magyar és külföldi filmes alkotókból, a sajtó képviselőiből és a filmszakma meghatározó alakjaiból tevődik össze.

Megjelenítendő szponzorok és logók

 • Szolnok Megyei Jogú Város

 • NFI

 • MMA

 • TISZApART Mozi

 • ATAFF

Technikai jellemzők

 • 1920x1080 pixel

 • 25 fps

 • sztereó hang

 • 25-30 másodperc hosszúság

 • Formátum: avi, mov, wmv, mp4

A pályamunkák benyújtásának határideje és módja

A filmeket online letölthető link formájában az festival [kukac] ataff.hu email címre lehet küldeni, a kitöltött jelentkezési lapot aláírva legkésőbb 2022. augusztus 1-ig a következő címre kérjük postázni:
Tisza Mozi Kft, 5000 Szolnok, Templom út 4.
A borítékra írják rá: Szignálfilm pályázat

Előválogatás, értékelés

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azokat az alkotásokat, melyek díjazásban részesülnek.

Minden beküldött film a fesztiválon levetítésre kerül, díjazott filmenként maximum két alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon.

Elérhetőség:
TISZA MOZI Kft.
5000 Szolnok, Templom út 4.

Telefon:
+36 56 424910

A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatban az festival [kukac] ataff.hu e-mail címen lehet érdeklődni.