Rólunk

Tisza Mozi Kft.

A Tisza Mozi Kft. 1990 januárjában alakult meg. Az ügyvezetői feladatokat a kezdetektől Demeter István Ferenc látja el. A kft. 1996-ban vásárolta meg a Szolnok belvárosában, frekventált helyen elhelyezkedő szolnoki mozi épületét, amelyet több ütemben felújítottak, korszerűsítettek, majd a legújabb digitális mozitechnikával szereltek fel. A moziban 3 vetítőterem található. Az „A” terem 133 fő, a „B” terem 38 fő, az „E” terem 30 fő kapacitással bír. A Tisza Mozi Kft. megalakulása óta foglalkozik filmes ismereterjesztéssel, filmklubok, kis közösségek létrehozásával. A fiataloknak több korosztályra bontva, életkori sajátosságaiknak megfelelően szervez programokat, klubokat, képzéseket.

A mozi kávézójában rendszeresen megrendezésre kerülnek képzőművészi kiállítások, könyvbemutatók, valamint olyan kulturális és közéleti események, amelyek színesítik Szolnok város kulturális életét. A kávézó terasza - a mozi melletti térrel együtt „Múzsák tere” néven ad helyet ingyenes filmvetítéseknek, irodalmi és gasztronómiai esteknek és egyéb kulturális programoknak. A mozi legnagyobb rendezvénye az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Filmfesztivál, az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál.

Tisza Mozi
Tisza Mozi

A szolnoki filmfesztiválok gyökerei 1969-re nyúlnak vissza városunkban, 1998 óta a Tisza Mozi Kft. rendezi a filmes eseményeket, melyek 2000 óta nemzetközi jellegűek, páros évben a képzőművészeti, páratlanban a tudományos filmek versenyével.

2018-ban az egyedülálló tematikájú fesztiválegyüttes új lendületet kapott azzal, hogy fölvette az Oscar-díjas magyar születésű látványtervező, Trauner Sándor nevét, a hagyományok megőrzése mellett a látványtervezők seregszemléjévé is vált.

A fesztivál programja kiegészült egy európai játékfilmes szekcióval, ahol a zsűri a filmek látványtervezését és látványtervezőit díjazza. A filmvetítések mellett évről évre bővítjük a fesztivál programkínálatát. A kísérőrendezvények között helyt kapnak képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, koncertek, filmszakmai tanácskozások, hazai és nemzetközi szakemberek mesterkurzusai, egyetemek bemutatkozó estjei és további kulturális és gasztronómiai programok.

Fesztiválunk célja, hogy a művészeti és tudományos élet egy fóruma legyen, valamint olyan nemzetközi filmes esemény, ahol találkozhatnak, eszmét cserélhetnek és bővíthetik tudásukat a közép-európai filmes képzőhelyek hallgatói és tanárai.

CSAPATUNK

Az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál szervező csapata

Demeter Éva
DEMETER ÉVA - Fesztivál igazgató

Demeter Éva a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán Amerikanisztikai-Kommunikáció szakán végzett 2010-ben. Már az egyetem utolsó éveiben belekóstolt a nemzetközi képzőművészeti és tudományos filmfesztiválok szervezésébe. Először fesztivál titkári feladatokat látott el, majd előzsűri és nemzetközi kapcsolatok koordinátora volt az eseménynek. 2019-ben főszervezője volt a fesztiválnak, 2020-tól pedig az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál Igazgatója.

Demeter István
DEMETER ISTVÁN - Ügyvezető igazgató

Demeter István a kezdetektől, 1990 januárjától látja el a Tisza Mozi Kft. ügyvezetői feladatait.

Berényi Diána
BERÉNYI DIÁNA - PR és kommunikáció

Berényi Diána PR és kommunikációs szakember, közel 20 éve dolgozik a médiaszabályozás területén. Szakterületéhez kapcsolódóan elsősorban filmtámogatás, kiskorúak védelme és a médiatudatosság témakörökben szervezett kommunikációs kampányokat, filmfesztiválokat. Emellett több animáció filmes cég és filmfesztivál kommunikációs tanácsadója.

Darók Krisztina
DARÓK KRISZTINA - Fesztivál szervező

Bár közgazdász végzettséggel rendelkezik, a filmek iránti szeretete a helyes irányba terelte a főiskola elvégzése után. Majd 13 évig dolgozott az HBO-nál több ország és csatorna műsorszerkesztőjeként először Budapesten, majd Prágában, ahol 10 évig élt. Az HBO után egy forgatókönyv fejlesztő program kordinátora volt. Tavaly egy szerencsés véletlen folytán csöppent bele az ATAFF szervezésébe, és szolnokiként gyerekkora kedvenc mozijának életébe.

Demeter Éva
Demeter István
Berényi Diána
Darók Krisztina