Hírek

Mozik, mint innovatív kulturális központok

2020.06.19.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválnak is helyet adó TISZAPART Mozi sikeresen vett részt az Európai Bizottság “Mozik, mint innovatív kulturális központok” című pályázatán. 46 jelentkező közül 5 projektet támogattak, amelynek köszönhetően a szolnoki művészmozi három másik külföldi művész mozival együtt valósíthatja meg a Resonance Cinema - Cultural Hub for Curious Minds elnevezésű projektet.

Mozik, mint innovatív kulturális központok

A projekt célja, hogy összehozza a helyi közösségeket, hogy a résztvevők megoszthassák egymással tapasztalataikat, élményeiket egy a mozi nyújtotta vonzó kulturális közegben. A programok kiemelten foglalkoznak a fiatal közönség oktatásával és helyi kulturális életbe való bevonásával. A projekt szintén fókuszál az érzékenyítésre, a hátrányos helyzetű csoportok kultúrához való könnyebb hozzájutásához filmvetítéseken és workshopokon keresztül.

Az elnyert támogatásból a Tisza Moziban megvalósul egy okosmozi informatikai fejlesztés, továbbá több innovatív és sokszínű kulturális program. A négy partner moziban egy időben, nemzetközi közönségtalálkozókat, filmvetítéseket és workshopokat szerveznek majd a hátrányos helyzetű közönségnek. Lesz Youtuber-workshop és létrehoznak a külföldi partnerekkel közösen üzemeltetett Youtube-csatornát is. A zenés filmestek, koncertek és VR- programok is színesítik majd a programkínálatot.

A pályázatban az Art Fest Ltd. (Bulgária), a Kinematografi Osijek d.d. (Horvátország) és a Center interesnih dejavnosti Ptuj (Szlovénia) vesznek még részt. A közösen elnyert támogatás összege 165 millió forint.

Mozik, mint innovatív kulturális központok