Hírek

Több mint 3000 nevezés érkezett az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválra

2020.05.23.

Több mint 3000 nevezés érkezett az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválra

Rekordszámú, 3105 nevezés érkezett be idén az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválra. Október 13-18-a között közel 100 film fog szerepelni majd a versenyprogramban.

A látványtervezőkre fókuszáló fesztiválon idén harmadik alkalommal kap meghívást 10 nagyjátékfilm az európai versenyprogramba, ahol a production designt díjazza majd a nemzetközi zsűri.

A képzőművészeti és diákfilmes versenyprogramba a világ minden tájáról érkeztek alkotások: a Magyarországról befutott 38 film mellett összesen 97 országból neveztek be pályamunkákat. Kisjátékfilmek, animációs filmek, dokumentumfilmek és kísérleti filmek is szerepelnek a repertoárban.

Munkához látott az előzsűri, hogy kiválassza a két kategória versenyfilmjeit, amelyeket az ATAFF által felkért zsűri tagjai bírálnak majd el. A fesztiválon a legjobb látványtervező, a legjobb képzőművészeti és a legjobb diákfilm részesül majd díjazásban.

A vetítésekhez számos szakmai program kapcsolódik majd. A szervezők a látványtervezőkre fókuszáló beszélgetésekkel, előadásokkal várják az érdeklődőket. A hagyományokhoz híven a képzőművészeti témákat feldolgozó filmek is központi szerepet kapnak a fesztiválon, amit kiállításokkal és egyéb művészeti kísérőprogramokkal egészítenek ki.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivált 2020. október 13-18. között rendezik meg Szolnokon. A fesztivál friss híreiről a Facebook oldalunkon is rendszeresen tájékoztatjuk közönségünket.