Rólunk

Tisza Mozi Kft.

A Tisza Mozi Kft. 1990 januárjában alakult meg. Az ügyvezetői feladatokat a kezdetektől Demeter István Ferenc látja el. A kft. 1996-ban vásárolta meg a Szolnok belvárosában, frekventált helyen elhelyezkedő szolnoki mozi épületét, amelyet több ütemben felújítottak, korszerűsítettek, majd a legújabb digitális mozitechnikával szereltek fel. A moziban 3 vetítőterem található. Az „A” terem 133 fő, a „B” terem 38 fő, az „E” terem 30 fő kapacitással bír. A Tisza Mozi Kft. megalakulása óta foglalkozik filmes ismeretterjesztéssel, filmklubok, kis közösségek létrehozásával. A fiataloknak több korosztályra bontva, életkori sajátosságaiknak megfelelően szervez programokat, klubokat, képzéseket.

A mozi kávézójában rendszeresen megrendezésre kerülnek képzőművészi kiállítások, könyvbemutatók, valamint olyan kulturális és közéleti események, amelyek színesítik Szolnok város kulturális életét. A kávézó terasza - a mozi melletti térrel együtt „Múzsák tere” néven ad helyet ingyenes filmvetítéseknek, irodalmi és gasztronómiai esteknek és egyéb kulturális programoknak. A mozi legnagyobb rendezvénye az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Filmfesztivál, az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál.

Tisza Mozi
Tisza Mozi

A szolnoki filmfesztiválok gyökerei 1969-re nyúlnak vissza városunkban, 1998 óta a Tisza Mozi Kft. rendezi a filmes eseményeket, melyek 2000 óta nemzetközi jellegűek, páros évben a képzőművészeti, páratlanban a tudományos filmek versenyével.

2018-ban az egyedülálló tematikájú fesztiválegyüttes új lendületet kapott azzal, hogy fölvette az Oscar-díjas magyar születésű látványtervező, Trauner Sándor nevét, a hagyományok megőrzése mellett a látványtervezők seregszemléjévé is vált.

A fesztivál programja kiegészült egy európai játékfilmes szekcióval, ahol a zsűri a filmek látványtervezését és látványtervezőit díjazza. A filmvetítések mellett évről évre bővítjük a fesztivál programkínálatát. A kísérőrendezvények között helyt kapnak képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, koncertek, filmszakmai tanácskozások, hazai és nemzetközi szakemberek mesterkurzusai, egyetemek bemutatkozó estjei és további kulturális és gasztronómiai programok.

Fesztiválunk célja, hogy a művészeti és tudományos élet egy fóruma legyen, valamint olyan nemzetközi filmes esemény, ahol találkozhatnak, eszmét cserélhetnek és bővíthetik tudásukat a közép-európai filmes képzőhelyek hallgatói és tanárai.

CSAPATUNK

Az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál szervező csapata

Demeter Éva
DEMETER ÉVA - Fesztivál igazgató

Demeter Éva a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán Amerikanisztikai-Kommunikáció szakán végzett 2010-ben. Már az egyetem utolsó éveiben belekóstolt a nemzetközi képzőművészeti és tudományos filmfesztiválok szervezésébe. Először fesztivál titkári feladatokat látott el, majd előzsűri és nemzetközi kapcsolatok koordinátora volt az eseménynek. 2019-ben főszervezője volt a fesztiválnak, 2020-tól pedig az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál Igazgatója.

Demeter István
DEMETER ISTVÁN - Ügyvezető igazgató

Demeter István a kezdetektől, 1990 januárjától látja el a Tisza Mozi Kft. ügyvezetői feladatait.

Berényi Diána
BERÉNYI DIÁNA - PR és kommunikáció

Berényi Diána PR és kommunikációs szakember, közel 20 éve dolgozik a médiaszabályozás területén. Szakterületéhez kapcsolódóan elsősorban filmtámogatás, kiskorúak védelme és a médiatudatosság témakörökben szervezett kommunikációs kampányokat, filmfesztiválokat. Emellett több animáció filmes cég és filmfesztivál kommunikációs tanácsadója.

Demeter Éva
Demeter István
Berényi Diána