Nagyjátékfilmes zsűri

Portik Adorján berlini-budapesti tervező, építész és művészeti vezető

Portik Adorján Számos szék és lámpa dizájnmárka alkotója, a "Freeform Buildings" épületszerkezeti rendszer feltalálója és fejlesztője, több mint húszéves építészeti gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.

Filozófiájáért, azaz “a kortárs, minimalista és egyedi formák mellett való kiállásért”, az Art Directors Guild a legkiválóbb Production Design díjazottjai között ismerte el"Foundation" című televíziós sorozatért (2020), valamint ő volt az Oscar-díjas Dűne első (2021), és a sikeres Dűne második részének (2023) egyik művészeti rendezője. Meghívott előadó volt a Művészeti Tanszék mesterkurzusán Vilniusban és a Temesvári Műszaki Egyetemen Romániában. Vezető művészeti igazgatóként jelentős szerepe van a művészeti részleg létrehozásában, költségvetés-tervezésében és építésfelügyeletében a tervezés mellett.

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő és legérzékenyebb téma számára a fenntartható és innovatív tervezés. Építészként érdekli az ökológia, a fogyasztási és fenntarthatósági viszony eszméjének népszerűsítése a kreatív folyamatokban. E cél elérése érdekében Adorján "Zöld kávé, fenntartható tervezés" című rádióműsort szerkesztett, és tagja több fenntartható és zöld építéssel foglalkozó egyesületnek.